Окупований Крим потерпає від нашестя медуз / Скріншот

В окупованому Криму, пляжі якого порожні, з'явилася нова серйозна проблема. Температура води на Південному узбережжі впала через холодну течію, а Азовське узбережжя, яке зазвичай слугує альтернативою для туристів на анексованому півострові, зазнало навали медуз.

Читайте такожУ Мережі показали "постапокаліптичні" фото з місця проведення "Казантипу" в Криму

Деякі екземпляри досягають півметра, передає радіостанція "Говорит Москва". "Відпочивальники в Криму опинилися на межі нервового зриву: південне узбережжя захопило холодна течія, температура води впала до +13 градусів. Купаються тільки моржі. А на Азовському узбережжі Криму, де відкриті піщані пляжі, сьогодні навала великих медуз", - йдеться у повідомленні.

Аурелія – це найбільші медузи, які водяться в Чорному морі. Деякі екземпляри досягають півметра. Вони не смертельні для людини, але опіки залишають досить болісні. Зараз ці істоти перебувають біля узбережжя, і нечисленні відпочивальники можуть тільки ходити навколо води.

Як повідомляли ЗМІ, пляжі в окупованому Росією Севастополі в Криму не страждають від напливу туристів, незважаючи на розпал сезону. Про це свідчать кадри з веб-камер.