Жінку з хімічним опіком більше 30% тіла госпіталізували / фото facebook.com/uakateryna

Генеральний прокурор України Юрій Луценко прийняв рішення передати слідство у справі громадської активістки Катерини Гандзюк до Центрального апарату Служби безпеки.

Про це очільник ГПУ повідомив на своїй сторінці у Facebook. «Відвідав постраждалу Катерину Гандзюк. Стан важкий. Але дух як завжди незламний», - повідомив він.

Крім того, генпрокурор зазначив, що «почув її версії причин нападу».

Відео дня

«З огляду на це прийняв рішення передати слідство до центрального апарату СБУ», - додав Луценко.

Очільник ГПУ також повідомив, що у звязку з серією нападів на громадських активістів останніми днями запланував проведення координаційної наради правоохоронних структур.

Читайте такожНапад з кислотою на активістку в Херсоні: з'явився фоторобот зловмисника

Як повідомляв УНІАН, 31 липня стався напад на радницю міського голови Херсона Гандзюк. Біля під'їзду її будинку невстановлений чоловік облив її кислотою.

Жінку з хімічним опіком більше 30% тіла госпіталізували до відділення реанімації Херсонської обласної клінічної лікарні. Її стан лікарі оцінили як тяжкий.

1 серпня постраждалу привезли до Київського опікового центру.

Поліція кваліфікувала напад на співробітницю міськради Херсона як замах на вбивство.

Справа перебуває на особистому контролі генпрокурора.

2 серпня прес-служба Нацполіції, посилаючись на першого заступника голови НПУ – начальник кримінальної поліції В'ячеслава Аброськіна, повідомила, що Гандзюк надали охорону.

Зокрема, слідчий поліції Херсонської області, в провадженні якого перебуває ця справа, виніс постанову про застосування заходів безпеки у вигляді фізичної охорони потерпілої.

Аброськін також розповів, що для організації роботи та надання допомоги у розкритті цього злочину до Херсона направлено представників Головного слідчого управління та Департаменту стратегічних розслідувань (ДСР) Нацполіції, який створений для боротьби з проявами організованої злочинності.