УПЦ КП, епископ Ужгородский и Закарпатский Кирилл / trubyna.org.ua

Про це повідомляється на сайті УПЦ КП.

«Такі дії єпископа Кирила є грубим порушенням канонічних правил, які забороняють священнослужителям брати в руки смертоносну зброю. У разі вчинення священнослужителем навіть ненавмисного вбивства він підлягає забороні у священнослужінні або позбавлення сану», - сказано в рішенні Священного Синоду.

"У зв’язку з цим 26 грудня 2014 р. Священний Синод ухвалив рішення заборонити єпископа Ужгородського і Закарпатського Кирила у священнослужінні до повного покаяння. Тимчасове керівництво Закарпатською єпархією доручене митрополиту Івано-Франківському і Галицькому Іоасафу",  - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНа Чернігівщині невідомі спалили будинок священика Московського патріархату, що перейшов в УПЦ КП

Синод наголосив на тому, що священнослужителі, тобто єпископи, священики та диякони, можуть перебувати серед військових виключно як військові священики (капелани) для надання духовної та благодійної матеріальної допомоги. Безпосередня участь у бойових діях та використання смертоносної зброї священнослужителям забороняються.

У засобах масової інформації опубліковані фотографії єпископа Ужгородського і Закарпатського Кирила з яких видно, що під час перебування в зоні АТО він, одягнутий в одяг священнослужителя та епітрахіль, тримає в руках зброю (автомат і артилерійський снаряд).

Згідно опублікованих у ЗМІ пояснень єпископа Кирила він нібито «став воїном Христа» і начебто «особисто “послав”  нелюдам Путіна декілька боєкомплектів, як кару за окупацію української землі».

УПЦ КП, епископ Ужгородский и Закарпатский Кирилл / trubyna.org.ua
УПЦ КП, епископ Ужгородский и Закарпатский Кирилл / trubyna.org.ua