Зайцева перебувала за кермом Lexus / фото NewsRoom

У Київському районному суді Харкова 20 листопада на черговому засіданні у справі про резонансну ДТП, в якій загинули шість осіб, заслухали свідчення експертів.

Відбувся повторний допит фахівців Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз імені Бокаріуса, які проводили автотехнічну експертизу, передає "Сегодня".

Читайте такожСуд у справі ДТП у Харкові: захиснику Дронова пояснюють висновки експертизи за допомогою іграшкової машинки (фото, відео)

Відео дня

Експерти пояснили, чому вони не з'ясували швидкість Lexus, за кермом якого перебувала Олена Зайцева.

"Визначити швидкість автомобіля Lexus не уявляється можливим", – йдеться у їхніх свідченнях.

Також експерти додали, що, незалежно від швидкості машини Зайцевої, дії Дронова не відповідали правилам дорожнього руху. Крім того, відмінності в лініях межі перехрестя на фото й графіку експерти пояснили ракурсом зйомки, а також тим, що лінію видно під кутом в 90 градусів.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. На місці загинули п'ять людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

Суд взяв під варту Дронова та Зайцеву на час проведення розслідування у справі. Перші аналізи показали наявність в організмі Зайцевої опіатів. Пізніше лікар-нарколог Олена Федірко, яка першою проводила огляд Зайцевої після аварії, зникла.