Судно захопили 27 жовтня / фото mgklingsick_aol_com

Екіпаж судна Pomerania Sky, серед одинадцяти членів якого були вісім поляків, двоє філіппінців та українець, звільнено з полону нігерійських піратів.

Про це повідомляє прес-служба МЗС Польщі.

“Членів екіпажу корабля Pomerania Sky, яких було викрадено наприкінці жовтня 2018 року біля узбережжя Нігерії, звільнено. Усі моряки перебувають у безпечному місці й очікують на повернення до своїх родин”,- йдеться у повідомленні відомства.

Відео дня

Читайте такожВикрадений у Нігерії український моряк повертається додому

Як зазначається, у Польщі справою звільнення моряків від початку займалася міжвідомча група під керівництвом заступника глави МЗС Польщі.

У польському відомстві подякували судновласнику та консультантам, а також владі Нігерії за професійно виконану роботу та нагадали, що це п’яте викрадення поляків у Гвінейській затоці біля берегів Африки з 2013 року.

МЗС Польщі закликало моряків перевіряти наявність страховки у судновласника перед працевлаштуванням на кораблі у небезпечному регіоні.

Нагадаємо, захоплення судна, яке йшло під прапором Ліберії з Анголи в нігерійський порт Омме, сталося 27 жовтня. Коли контейнеровоз йшов на відстані 50 морських миль від узбережжя, до нього підійшли два моторні човни. Пірати піднялися на борт і захопили судно. На борту перебувало 11 членів екіпажу, серед них був українець.