Ще одна парафія приєдналась до ПЦУ / athos-ukraine.com

Парафія колишньої УПЦ МП у селі Доброгорща Хмельницької області вирішила приєднатись до Православної церкви України (ПЦУ). 

Читайте такожНа Львівщині ще три парафії колишньої УПЦ МП перейшли до Православної церкви України

Про це у Facebook повідомив митрополит Хмельни́цький і Ка́м'янець-Поді́льський Антоній. 

Відео дня

"Маємо велику радість прийняти братів і сестер Свято-Миколаївської парафії с. Доброгорща, Хмельницького району (Російська Православна Церква в Україні) на чолі з настоятелем, священником Олександром Булановим до Хмельницької єпархії Православної Церкви України!!! 

Велика радість - єднання навколо рідної Помісної Православної Церкви щоб єдиними устами і єдиним серцем славити Великого Бога і Спаса Нашого Ісуса Христа! Христос посеред нас!", - зазначив митрополит. 

Як стверджує ТСН, парафія з Доброгорща стала першою релігійною громадою колишньої УПЦ МП у Хмельницькій області, яка вирішила приєднатися до новоствореної помісної церкви. 

22 грудня повідомлялось, що на Львівщині перша парафія колишньої УПЦ МП перейшла до ПЦУ

Нагадаємо, попри протести Російської православної церкви та підконтрольного їй Московського патріархату, 15 грудня у Софії Київській пройшов Об'єднавчий собор, на якому таємним голосуванням було обрано предстоятеля єдиної Української православної церкви. Ним став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко).