Євгена Панова етапують у російський Омськ / фото Роман Цимбалюк

Засудженого в Криму у справі "українських диверсантів" Євгена Панова етапують в одну з колоній російського Омська.

Про це повідомила мати Панова Віра Котелянець, пише видання Крим.Реалії.

"Після того, як його вивезли з Криму, а це вже більш ніж місяць – у нас із ним немає ніякого зв'язку, і ми навіть не знаємо точно, де він. Але кілька тижнів тому нам вдалося дізнатися, що Женю, швидше за все, етапують в одну з колоній в Омську. Ми також точно знаємо, що станом на сьогоднішній день він уже проїхав Оренбург, Челябінськ і Тюмень. Я зв'язалася з російськими правозахисниками і українським консулом у Новосибірську, вони пообіцяли, що за можливості відслідковуватимуть його переміщення і прибуття вже безпосередньо в колонію. В Омську кілька колоній, до якої саме він потрапить я поки що сказати не можу", - розповіла мати політв'язня.

Відео дня

Перед цим брат Панова Ігор Котелянець повідомив, що кінцевим пунктом етапу українця може стати колонія в Омську.

Читайте такожЗасудженого в Криму у справі "українських диверсантів" Захтея помістили в карцер

Як повідомляв УНІАН, ФСБ Росії в серпні 2016 року оголосила про затримання в окупованому Криму групи "українських диверсантів", які нібито готували теракти на півострові. Затриманих якийсь час утримували в московському СІЗО "Лефортово", а пізніше повернули до Криму.

Російські спецслужби стверджують, що затримані Панов і Андрій Захтей були членами "групи диверсантів", яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Влада України називає ці звинувачення провокацією російських спецслужб.

Захтей підписав досудову угоду зі слідством. У лютому його засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу в 220 тис. рублів (близько 105 тис. грн).

Панова засудили до 8 років колонії суворого режиму. 25 жовтня 2018 року Верховний суд Росії визнав законним вирок Панову.