10 січня досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно Вишинського завершено \ УНІАН

Розглядати по суті справу стосовно підозрюваного в державній зраді керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського буде один з районних судів Києва.

Читайте такожУ Херсоні суд залишив керівника РІА "Новости Україна" Вишинського під вартою до 27 січня

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Автономної Республіки Крим, яка здійснювала процесуальне керівництво під час досудового слідства, яке проводило Головне управління Служби безпеки в АРК.

Відео дня

«Вишинського і його адвокатів повідомлено про закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні та надано доступ до матеріалів досудового розслідування. Рішення про підсудність справи, згідно зі статтею 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», ухвалюватиме Київський апеляційний суд», - розповіли в прес-службі.

Також у прокуратурі підкреслили, що справу Вишинського буде передано для розгляду по суті в один з районних судів Києва, куди керівника "РИА Новости Украина" перевезуть зі слідчого ізолятора міста Херсона.

Як повідомляв УНІАН, затриманому 15 травня 2018 року в Києві керівнику "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському інкримінують державну зраду і проведення підривної інформаційної діяльності проти України.

17 травня Херсонський міський суд обрав Вишинському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У листопаді суд продовжив арешт підозрюваного до 27 січня 2019 року включно.

10 січня досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно Вишинського завершено.