Бойко затримала СБУ / фото facebook.com/SecurSerUkraine

Співробітники Служби безпеки України затримали антиукраїнську пропагандистку Олену Бойко, яку видворили з території РФ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Facebook. «Служба безпеки України затримала антиукраїнську пропагандистку Олену Бойко (Віщур), яку видворили з території РФ», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з 2014 року вона розповсюджувала в інтернеті матеріали антиукраїнського характеру, пропагувала протистояння між українцями через політичні переконання, публічно закликала до порушення територіальної цілісності України.

Відео дня

Читайте такожСкандальну українську журналістку видворять з Росії

«У серпні 2015 року, виїхавши на тимчасово окуповані території, а згодом і до РФ, вона у засобах масової інформації постійно закликала до зміни меж території або державного устрою України», - йдеться в повідомленні.

У СБУ зауважили, що 14 грудня минулого року пропагандистку було оголошено у розшук, а 15 грудня Галицький районний суд Львова дав дозвіл на її затримання з метою її приводу для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу – тримання під вартою.

Слідство у кримінальному провадженні, вікдритому за ознаками ч. 2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, ведеться слідчим відділом УСБУ у Львівській області. Слідчі дії тривають.

Раніше російський ТАСС, посилаючись на слова адвоката пропагандистки, повідомляв, що Олену Бойко, яка у серпні 2015 року після обшуків СБУ втекла до Москви, заарештували в Харкові.