Росія вислала до України пропагандистку Олену Бойко, яка кілька років виступала в російських ефірах телеканалів, де розпалювала ненависть до України та українців.

У грудні 2018 з'ясувалося, що Бойко порушила російське міграційне законодавство, тому суд прийняв рішення про її депортацію, пише у своєму блозі журналіст Денис Казанський.

Відео дня

"Як не намагалася Олена Бойко на ефірах, скільки не батожила «українських фашистів і розкольників», її заслуг перед "русским миром" у Москві не оцінили і відправили прямо в лапи «карателів», яких вона стільки років проклинала", - зазначив він.

Читайте такожСБУ затримала видворену з Росії скандальну українську журналістку (фото)

Спочатку у Бойко, розповів Казанський, була надія, що вишлють її не на підконтрольну Україні територію, а в ОРДЛО, що Росія також вважає Україною. Але Бойко направили у Харків, де її взяли співробітники СБУ і відвезли до Львова.

"На кордоні, вже перед відправкою в Україну, Бойко спробувала попросити у Росії політичного притулку, але прикордонники відмовилися приймати заяву і виштовхали її в нейтральну зону", - йдеться в повідомленні журналіста.

Перед арештом Олена Бойко встигла дати по телефону коментар російським журналістам.

"Росія своїх не просто кидає. Вона їх пережовує і випльовує. Мене викинули, як використану брудну ганчірку", - зі сльозами в голосі скаржилася пропагандистка.

Раніше галицький райсуд Львова заарештував на 60 діб без права внесення застави 59-річну проросійську активістку, екс-журналістку Олену Бойко (Вищур), яка була депортована з РФ і затримана СБУ.