Для отримання компенсації потрібно фото місця падіння / Фото: УНІАН

В Міністерстві юстиції розповіли, що потрібно робити, щоб отримати компенсацію за травми, які сталися за нечищений сніг.

Зафіксувати місце падіння

Для відшкодування збитків, завданих падінням, треба зафіксувати місце події і фактори, які сприяли падінню (сніг, обледеніння). Необхідно, щоб у кадр потрапили вивіски та таблички з прив'язкою до місцевості.

Відео дня

Свідки та відеоспостереження

Потрібно знайти свідків, записати їхні імена та номери телефонів. Також пошукати камери відеоспостереження, які могли зафіксувати момент вашого падіння.

Документальне підтвердження

Після цього варто викликати швидку допомогу. Від медиків необхідно вимагати зафіксувати причину падіння, місце та час. З вашого боку потрібно записати дані бригади швидкої допомоги. Можна звернутися в травмпункт і там також все докладно зафіксувати. Необхідно зберігати всі чеки, рецепти та квитанції, що пов'язані з лікуванням наслідків падіння.

Компенсація шкоди

Необхідно з'ясувати, хто відповідальний за утримання тротуару чи дороги, де сталася травма (ЖЕК/ОСББ, комунальна служба і т. д.), відправивши інформаційний запит до місцевої влади.

Необхідно звернутися з претензією до установи, на обслуговування якої знаходиться ділянка, на якій отримана травма. Також необхідно вказати суму витрат (кошти на лікування, пошкоджене майно, наприклад, розбитий телефон, тощо).

Читайте такожХоч стій, хоч падай: кумедні пригоди тварин під час ожеледиці (відео)

Потрібно обов'язково подати до суду про компенсацію шкоди, заподіяної травмуванням за місцем проживання або місцезнаходженням відповідача. Судовий збір в таких випадках не стягується.

Як повідомляв УНІАН, у четвер, 31 січня, в Україні збережеться тепла погода, в багатьох областях пройдуть дощі та мокрий сніг.

Докладний прогноз погоди у вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН.