31% поляків прихильно ставиться до українців / фото УНІАН

31% поляків прихильно ставиться до українців, а 41% - з антипатією.

Про це свідчать дані польського Центру дослідження громадської думки (CBOS), повідомляє "Польське радіо".

Згідно з минулорічним опитуванням, кожний четвертий респондент мав позитивне ставлення до українців (24%), тоді як антипатію відчували 40% опитаних.

Відео дня

Цьогоріч чехи, італійці, словаки, угорці та американці опинилися на перших місцях рейтингу народів, до яких найбільш позитивно ставляться поляки. Найменш доброзичливі сусіди українців до ромів та арабів.

Читайте такожЛише 6% студентів, що навчаються у Польщі, планують повернутися в Україну

Згідно з дослідженням CBOS, найкраще поляки ставляться до чехів – це 56% анкетованих (водночас 28% ставиться до них нейтрально, а 11% - негативно).

55% респондентів доброзичливо ставиться до італійців (28% – нейтрально та 11% – неприхильно).

До словаків та угорців з прихильністю ставляться по 53% опитаних поляків (29% – нейтрально та 10% – неприхильно до словаків, а також 27% - нейтрально та 12% - негативно до угорців).

Позитивно до американців ставиться 51% анкетованих поляків (30% – нейтрально та 14% – негативно). 50% прихильні до англійців, 47% – до хорватів, 46% – до ірландців.

По 36% опитаних поляків висловило прихильність до литовців (31% - нейтрально та 21% - негативно), а також до німців (26% - нейтрально та 34% - неприхильно).

До білорусів та китайців позитивно ставиться по 31% анкетованих поляків. Негативно до білорусів ставляться 27%, а до китайців – 28% респондентів.

Також про євреїв позитивно відгукується 31% опитаних, а негативно – 33%.

Позитивне ставлення до росіян має 28% анкетованих поляків, а неприхильне – 43%. До румунів прихильні 24% респондентів, а неприхильні – 40%. 57% анкетованих негативно ставляться до ромів (17% – позитивно), а 65% – до арабів (13% – прихильно).

За словами CBOS, цьогоріч поляки поліпшили своє ставлення до майже усіх народів, що взяли участь в опитуванні. Значно зменшилися відсотки анкетованих, які неприхильні до росіян та білорусів.