Активісти чергують під відділом поліції / фото Viktor Kruk Facebook

Після зіткнень біля Подільського управління поліції в Києві, що відбулося в суботу, 9 лютого, поліція почала відпускати затриманих активістів.

Як передає OBOZREVATEL, спочатку будівлю РВВС покинули п'ять затриманих, за ними — ще троє.

Наразі відомо, що копи також збираються відпустити інших трьох активістів, їх чекають біля входу.

Відео дня

Читайте такожПобиття активістів на Контрактовій площі: за справу візьмуться слідчі ДБР

Як повідомляв УНІАН, у Києві сьогодні поліцейські побили активістів ініціативи "Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?", які проводили акцію на Контрактовій площі, де виступала кандидат у президенти, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

«Правоохоронці побили активістів, яких раніше забрали без жодних причин до відділку, та друзів, які прийшли за ними. Також поліція застосувала газ. Затриманих повезли у Подільський відділок поліції перед початком зустрічі Тимошенко з виборцями на Контрактовій. Невдовзі їх відпустили, проте забрали особисті речі. Хлопці вимагали повернути їм речі, натомість правоохоронці застосували газ. На затримання приїхала поліція спецпризначення (колишній беркут), застосовували силу. Є травмовані», - повідомляли активісти.

Своєю чергою у столичній поліції заявили, що нібито під час спроби штурму управління поліції затримано було близько 40 осіб. Відкрито три кримінальні провадження.