Адвокат Полозов розповів про візит до військовополоненого моряка / фото УНІАН

Український військовополонений Денис Гриценко, який утримується в слідчому ізоляторі «Лефортово» в Москві, скарг на здоров'я не висловлював.

Про це повідомив російський адвокат Микола Полозов в соціальній мережі Facebook.

"Сьогодні відвідав в СІЗО «Лефортово» військовополоненого Дениса Гриценка. Денис почувається добре, ніяких скарг на здоров'я немає. Він, як і раніше, утримується в старому корпусі «Лефортово». Нещодавно його відвідав український консул. Більше ніхто до Гриценка не приходив", - повідомив Полозов.

Відео дня

Читайте такожАдвокат розповів, як слідчі РФ намагаються домогтися від полонених моряків "потрібних" свідчень

"Треба відзначити, що раніше я подавав запит адміністрації СІЗО «Лефортово» щодо отримання відомостей стосовно відвідувань Дениса Гриценкам будь-ким і буквально днями прийшла відповідь, що відомості про це є засекреченими. Будемо розбиратися", - заявив Полозов.

"Денис розповів, що отримав передачі від волонтерів та від рідних. Щоправда посилка від рідних виявилася вся пересипана цукром. Можливо, з чиєїсь іншої посилки просипалося і комусь не дістався цукор", - зазначив адвокат.

Також український військовополонений розповів, що йому нарешті почали передавати листи від рідних.

"Чому він був дуже радий. Крім цього прийшли ще близько 30 листів від знайомих і незнайомих людей з України, Греції, Латвії, Канади і Росії. Всі ці листи дають Денису заряд сил і морально його підтримують. Він дякує всім, хто йому написав, і чекає на нові листи", - повідомив адвокат.

"Під час зустрічі ми обговорили з Денисом Гриценком наші дії на майбутньому суді з розгляду апеляції, який відбудеться в середу, і участь в слідчих діях, які відбудуться в четвер", - зазначив Полозов.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українських кораблях, які вже поверталися в Одесу, так і не отримавши інформацію про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них отримали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим «судом» в Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

26 січня трьох поранених українських моряків перевели з «Матроської тиші» до «Лефортово».

У січні Лефортовський райсуд Москви продовжив терміни арештів захопленим українським військовим до кінця квітня.