Муждабаєв упевнений, що незважаючи на заяви MARUV, співачка продовжить свої гастролі в Росії / Фото УНІАН

Винною в скандалах на Національному відборі на Євробачення-2019 є комісія, яка проводила відбір учасників. У зв'язку з напруженою ситуацією Україні варто відмовитися від участі в міжнародному конкурсі в цьому році.

Про це в коментарі "Обозревателю" заявив кримськотатарський журналіст, заступник директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв, який зазначив, що з такими учасниками Нацвідбір був приречений на скандал.

"У всьому, що сталося, винні ті, хто проводив відбір. Винні в цьому конкретні люди, які включили до складу артистів, з яких вибирати нікого, там практично всі гастролюють в Росії. Нацвідбір не міг не закінчитися скандалом, він був приречений", – говорить Муждабаєв.

Відео дня

При цьому журналіст заявив, що вибір конкурсної комісії може завдати шкоди національній безпеці України.

Читайте також"Виступили на парочці днів народження співробітників": продюсер Alyosha прокоментував скандал з НТКУ і MARUV

"Припустимо, що на Євробачення співачка приїжджає, неважливо яка, на прес-конференції в Тель-Авіві заявляє, що у нас громадянська війна, ми з Росією не воюємо і анексії Криму не було. І весь світ дивиться на те, як офіційна представниця України на міжнародному пісенному конкурсі таке заявляє. Так що тоді, бреше Порошенко? Чому нас обманює Клімкін? Ось проста людина з України приїхала і каже, що війни немає. Ось чим це могло закінчитися. І не факт, що цього ще й не відбудеться", – пояснює він.

Муждабаєв упевнений, що незважаючи на заяви MARUV, співачка продовжить свої гастролі в Росії.

"Тому що переможниця Нацвідбору хоч і каже, що готова відмовитися від гастролей в Росії, але ми знаємо, що їх слова недорого коштують. Наприклад, я впевнений, що вона не готова відмовитися від якихось гастролей, тому що знаю їх любов до грошей, а в Росії в 4 рази гонорари більше, і вони ж не просто так туди їздять. Тому зараз вона наговорить все, що завгодно, але немає ніяких гарантій того, що в якомусь інтерв'ю вона від імені України не озвучить яку-небудь суперечливу позицію, про яку нашого міністра закордонних справ або президента будуть постійно перепитувати. Це страшний ризик для нашої держави", – стверджує він.

На думку журналіста, з комісією, яка проводила відбір конкурсантів, необхідно розірвати контракт, а Україні відмовитися від участі в Євробаченні-2019.

"Ми і так достатньо дров наламали, я впевнений, що хто б туди не поїхав, все одно буде скандал", – заявив Муждабаєв.

Як повідомляв УНІАН, співачка MARUV представить Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2019, який пройде в Ізраїлі. MARUV зробила заяву після того, як її участь у пісенному конкурсі, який пройде в Ізраїлі, виявилося під загрозою. На своїй сторінці у Facebook виконавиця написала, що заради участі в Євробаченні 2019 вона готова відмовитися від запланованих гастролей в РФ.