СБУ провела обшуки фото actual.today

У Києві співробітники Служби безпеки України провели санкціоновані обшуки у приміщеннях групи охоронних компаній «Служба безпеки Стелс».

Як повідомили у прес-центрі СБУ, 26 лютого оперативники у межах наявного кримінального провадження провели санкціоновані обшуки у приміщення групи охоронних компаній «Служба безпеки Стелс», співзасновником яких є один із священнослужителів колишньої УПЦ МП.

Читайте такожСБУ проводить низку обшуків у регіонах через створення "виборчих пірамід" під керівництвом одного з нардепів

Відео дня

Правоохоронці попередньо встановили, що внаслідок незаконної діяльності вказаних суб’єктів господарювання до державного бюджету, оминаючи систему оподаткування, не надійшло понад 9 мільйонів гривень податків, що завдало суттєвих збитків економічному потенціалу країни.

За результатами проведених процесуальних дій правоохоронці отримали документальні матеріали, які свідчать про вчинення фігурантами провадження злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Крім цього, у ході обшуків виявлено літературу антиукраїнського змісту, яка закликає до міжрелігійної ворожнечі, вогнепальну зброю і набої до неї. Також, зазначили у СБУ, встановлено зв'язок вказаного священнослужителя УПЦ МП з російськими парамілітарними структурами.

Як повідомляв УНІАН, 22 лютого НАБУ провело обшуки в Полтавській облдержадміністрації.