Співробітники НАБУ проводять обшуки в ПОГА / фото gdb.rferl.org

Детективи Національного антикорупційного бюро України в п'ятницю вранці, 22 лютого, провели обшуки в Полтавській обласній державній адміністрації. Зокрема, слідчі дії проходили в кабінеті першого заступника глави адміністрації Андрія Пісоцького.

Читайте такожНа Полтавщині п'ятдесят чотири дерев'яних поліцейських напали на перехожого та побили його

Як повідомили полтавське видання "Зміст", в кабінет Пісоцького детективи НАБУ прийшли приблизно в 9:10 ранку. Чиновник в той час був відсутній на робочому місці. Через півтори години детективи НАБУ покинули кабінет і відмовилися давати будь-які коментарі.

Відео дня

Також журналісти зазначають, що обшуки повинні були провести в кабінеті голови Полтавської ОДА Валерія Головка, однак в ОДА інформацію не підтвердили. За додатковою інформацією, обшуки в Головка провели ще о 5 годині ранку.

За попередньою інформацією, ймовірно обшуки проводяться в рамках досудового розслідування за ознаками правопорушення, передбаченого ч 4. статті 368 КК України (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Слідчі дії НАБУ проходили в кабінеті першого заступника глави адміністрації Андрія Пісоцького / фото zmist.pl.ua

Раніше поліція провела обшуки в Миколаївській міській раді в рамках кримінального провадження за фактом розтрати посадовими особами коштів, виділених на реконструкцію і утеплення будівлі освітніх установ.