Фігурантам «справи Веджіє Кашка» продовжили домашній арешт / фото facebook.com/crimeansolidarity

Підконтрольний Кремлю «Київський районний суд» Сімферополя продовжив домашній арешт фігурантам "справи Веджіє Кашка" Казіму Аметову, Асану Чапуху, Руслану Трубачу і Бекіру Дегерменджі до 7 травня.

Як повідомляється на сторінці громадського об'єднання "Кримська солідарність" в Facebook, судове засідання проходило у відкритому режимі.

Читайте такожУ фігуранта "справи Веджіє Кашка" Дегерменджи погіршилося самопочуття - адвокат

Відео дня

Під час засідання продовжилося оголошення матеріалів справи, було зачитано список вилучених під час обшуку у підсудних речей, а також психіатричні висновки на підсудних і їх характеристики, написані дільничними за місцем проживання.

Крім того, сьогодні задоволено клопотання адвоката Еміля Курбедінова про зняття обмежень з Казима Аметова з метою відвідування ним медичних установ.

«Наступне судове засідання, на якому по відеоконференцзв'язку буде допитано постраждалого, призначено на 7 березня», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 23 листопада 2017 року російські силовики затримали в Сімферополі кримських татар Казима Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі. Їм інкримінують вимагання коштів у громадянина Туреччини. Під час затримання російськими силовиками стало зле ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка, пізніше жінка померла. У фігурантів цієї справи серйозні проблеми зі здоров'ям. У Дегерменджі - хронічна астма, Чапух у СІЗО переніс мікроінсульт.

24 січня 2019 року "суд" в окупованому Криму змінив запобіжний захід фігурантам "справи Веджіє Кашка" на домашній арешт.

30 січня захист клопотав про зміну запобіжного заходу з домашнього арешту на підписку про невиїзд Трубачу і Чапуху, бо їм необхідно часто відвідувати медустанови через поганий стан здоров'я, проте "суд" відмовився змінити запобіжний захід.