Facebook/Руслан Бальбек

Так звані "активісти" у масках і військовій формі ходили вулицями окупованого Сімферополя, вручаючи квіти перехожим жінкам на знак Міжнародного жіночого дня і річниці російської незаконної анексії українського Криму.

Як пише New York Times, таку акцію підтримує один з місцевих самозваних "депутатів". Активісти пояснили, що одяглися як "чемні люди". Цей термін Росія вигадала в 2014 році, називаючи так своїх солдатів, які у військовій формі без розпізнавальних знаків вторглися на український півострів. Спочатку Кремль заперечував присутність своєї армії в Криму. А потім різко змінив свою позицію і визнав це. Західні країни і Україна засудили незаконну анексію. Російських солдатів під прикриттям вони називають "зеленими чоловічками".

Читайте такожПерила тримаються на скотчі: мережу шокувало фото з "процвітаючого" Криму

Відео дня

Видання нагадує, що окупація українського Криму отримала широку підтримку населення в Росії, що пішло на користь і популярності Володимира Путіна. Але Захід запровадив економічні санкції проти Москви за її вчинок.

На 8 березня чоловіки у війсковій формі і балаклавах, які вдавали з себе російських військових, пояснили, що вони роздають червоні тюльпани жінкам, щоб нагадати їм про роль російської армії в окупації Криму.

"В 2014 році жінки були раді "чемним людям", тому що вони почувалися захищеними", - сказав виданню один з чоловіків.