Військовополоненому моряку Чулібі виповнилося 30 років / фото Facebook Генадій Федоров

Сьогодні військовополоненому українському моряку Сергію Чулібі виповнюється 30 років.

Про це адвокат українця Геннадій Федоров повідомив у Facebook.

«Сьогодні моєму підзахисному Сергію Чулібі виповнюється 30 років. На жаль, свій ювілей він зустрічає не за святковим столом у колі батьків, нареченої і друзів, а перебуваючи в полоні. Але, незважаючи на ці обставини, тримається Сергій добре і впевнено дивиться в своє майбутнє», - написав адвокат.

Відео дня

Федоров зазначив, що на попередній зустрічі передав моряку вітання від родичів.

Читайте такожРосійське слідство незаконно призначило психіатричну експертизу вісьмом полоненим українським морякам- адвокат

«Сергієві на нашій попередній зустрічі було приємно отримати привітання від своїх рідних і вкотре відчути підтримку земляків, які також вітають його з Днем народження. Побажаємо Чулібі Сергію якнайшвидшого звільнення, витримки і міцного здоров'я!», - зазначив адвокат.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всіх полонених було заарештовано так званим «судом» у Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

26 січня трьох поранених українських моряків перевели з «Матроської тиші» до «Лефортово».

У січні Лефортовський райсуд Москви продовжив терміни арештів полоненим українським військовим до кінця квітня.