Встановлено трьох фігурантів, які брали участь у подіях в Черкасах та Києві / фото УНІАН

За наслідками інцидентів у Києві та Черкасах 9 березня вручено підозри трьом особам.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Максим Цуцкірідзе.

За його словами, встановлено трьох фігурантів, які брали участь у подіях в Черкасах та Києві, і декілька годин тому цим представникам "Національного корпусу" було оголошено підозри за статтями 294, 296, 345 Кримінального кодексу України (масові заворушення, хуліганство та насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Відео дня

"Двом особам вже вручено підозри. Щодо третьої - встановлюється місце її знаходження", - сказав Цуцкірідзе.

Також він уточнив, що підозру у масових заворушеннях пред’явлено лише одному із трьох цих фігурантів - за сутички в Черкасах, коли постраждали 22 працівника поліції.

Читайте також«Прорив до Порошенка» в Черкасах: активістів Нацкорпусу внесли в перелік «Миротворця»

Як повідомляв УНІАН, 9 березня у Києві на Майдані Незалежності відбулась акція партії "Національний корпус" з вимогою притягнути до відповідальності осіб, задіяних у корупційних схемах в оборонному секторі. В акції брали участь близько 2 тис. осіб. Після виступів активісти пішли до Адміністрації президента України, де виникли сутички між представниками "Нацкорпусу" та "Національних дружин", які підійшли до кордону поліції, схопили металеві огорожі та кинули їх у правоохоронців. Під час сутичок учасники акції випускали петарди, запалювали фаєри, в повітря, ймовірно, було розпилено якусь речовину. За даними поліції, внаслідок сутичок під АПУ постраждали двоє поліцейських і нацгвардієць.

Після мітингу учасники акції поїхали до Черкас, де перебував президент Петро Порошенко, щоб оголосити йому свої вимоги. Коли активісти прибули на площу, президент вже закінчив виступ перед жителями міста. Радикально налаштовані активісти після сутичок з поліцейськими прорвалися до сцени. Внаслідок сутичок у Черкасах постраждали 22 правоохоронці, 19 з них госпіталізовано.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

10 березня у поліції повідомили про затримання двох підозрюваних в організації сутичок під час мітингу в Черкасах. За інформацією члена партії "Національний корпус" Костянтина Мірошниченка, поліція затримала Дмитра Кухарчука та Євгена Свиридова.