Була Андрій Іванович, мешканець Львівщини, який причетний до скоєння шахрайських дій з розмитненням автомобілів / фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

Поліція Львівщини оголосила в розшук жителя Львівської області, який видавав себе за митного брокера і незаконно заволодів грошима в сумі 7,5 млн грн, які отримав від громадян за сприяння у розмитненні транспортних засобів.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, наприкінці лютого ц.р. до поліції Львівщини звернулися громадяни, які стали жертвами шахрайський дій чоловіка, який видавав себе за митного брокера.

Читайте такожНа Харківщині розшукують шахраїв, які ошукали понад 100 «євробляхарів»

Відео дня

«Усі потерпілі повідомили, що вони передали оригінали документів на автомобілі та гроші в сумі від 2000 до 4000 доларів США чоловіку на ім’я Андрій, який видавав себе за митного брокера та обіцяв допомогти у розмитненні транспортних засобів. Проте, разом з грошима він зник», - повідомили у Нацполіції області.

«Станом на 12 березня, маємо 111 заяв від громадян, жителів Львівської, Рівненської, Тернопільської та Івано-Франківської областей, які втратили кошти, а дехто з них і документи на автомобілі, внаслідок шахрайських дій зловмисника. Сума завданих збитків становить понад 7,5 млн. грн. Не виключено, що будуть ще звернення. Наразі підозрюваний переховується і ми вживаємо заходи аби встановити його місцеперебування», - зазначив очільник поліції Львівщини Валерій Середа.

За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ч.1, 2, 4 ст.190 (шахрайство) КК України.

«Булу Андрія Івановича, 04.01.1981 р.н., мешканця Львівщини, який причетний до скоєння шахрайських дій з розмитненням автомобілів, оголошено у розшук. Поліцейські просять усіх, кому відоме його місцезнаходження, зателефонувати на оперативну лінію 102», - інформує Нацполіція області.

За інформацією місцевих ЗМІ, шахрай орендував офіс в одному з логістичних центрів Львівщини, де ще кілька офісів орендують люди, які спеціалізуються по наданню брокерських послуг.