На сьогодні продовольче забезпечення за новою системою здійснюється щодо близько 60 тис. військовослужбовців / фото УНІАН

В поточному році на нову систему харчування перейдуть близько 60 тис. військових Збройних сил України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив начальник тилу Збройних сил України Юрій Гусляков.

Читайте такожУ ЗСУ планують до кінця року завершити будівництво першої черги захисних сховищ для боєприпасів

Відео дня

За словами Гуслякова, нова система харчування, що впроваджується в ЗСУ, передбачає, що харчування військовослужбовців здійснюється не за встановленими нормами, а за параметрами ціни та калорійності з обмеженням максимальної ціни на рівні близько 80 грн на добу на людину та мінімальної калорійності від 3500 до 6000 кілокалорій на добу. Для військовослужбовців Сил спеціальних операцій калорійність необхідного харчування може бути збільшено до 10000 кілокалорій.

Каталог продуктів, затверджений міністром оборони Степаном Полтораком в травні минулого року, дозволяє командиру військової частини замовляти 396 найменувань, цього року до переліку буде включено ще 13 позицій.

“У 2017 році було розпочато перехід на систему продовольчого забезпечення із застосуванням каталогу продуктів. На нову систему було переведено, насамперед, бойові бригади сухопутних військ, десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій, навчальних центрів та госпіталів. На сьогодні продовольче забезпечення за новою системою здійснюється щодо близько 60 тис. військовослужбовців. У 2019 році передбачено перехід особового складу до 50 тис. осіб”, - сказав Гусляков.

Також він додав, що в поточному році планується витратити 363 млн грн для закупівлі 10,371 тис. одиниць технологічного обладнання для приготування їжі у військових частинах.