Нині Краснощока готують до етапування у Миколаїв на суд / скріншот

Євген Краснощок, засуджений у листопаді 2012 року до довічного ув’язнення за зґвалтування і вбивство 18-річної Оксани Макар, вимагає від суду переглянути його вирок.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожУбивця Оксани Макар вважає своє покарання занадто суворим

Краснощок надіслав до суду листа з вимогою переглянути вирок, мовляв, зізнання на допитах з нього вибили силою.

«Він каже, що працівники поліції під час досудового розслідування застосовували до нього незаконні заходи, внаслідок чого примусили його до зізнання. Прізвищ працівників поліції він не вказує. Не зрозуміло, які обставини він вважає нововиявленими», - розповів суддя центрального суду Миколаєва Володимир Алєйніков.

Нині Краснощока готують до етапування у Миколаїв на суд.

«Суд прийняв передбачене законом рішення – про етапування засудженого для того, щоб він роз’яснив суду, що зрештою він хоче», - додав Алєйніков.

Нагадаємо, злочин, який викликав нечуваний громадський резонанс не тільки в Україні, а й за кордоном, скоєно в ніч з 8 на 9 березня 2012 року в Миколаєві. Троє друзів - 24- річний Максим Присяжнюк, 23-річний Євген Краснощок і 22-річний Артем Погосян - у квартирі Присяжнюка спочатку згвалтували 18-річну Оксану Макар, а потім, щоб приховати сліди злочину, віднесли її в занедбану будівлю і підпалили. Незважаючи на численні операції з порятунку дівчини, від отриманих травм несумісних з життям 29 березня Оксана Макар померла в опіковому центрі.