У поліції розкрили подробиці про підозрюваного / фото УНІАН

Затриманий за підозрою у підпалі магазину на столичному Хрещатику є членом радикальної екстремістської організації, діяльність якої спрямована на дестабілізацію ситуації у Києві та зрив виборів.

Про це заявив начальник Головного управління НПУ у місті Києві Андрій Крищенко, повідомляє прес-служба столичної поліції.

Читайте такожУ центрі Києва підпалили магазин Roshen (відео)

Відео дня

«Щодо особи затриманого за підозрою у вчиненні цього правопорушення: встановлено, що він - активний учасник численних вуличних акцій, які відбуваються у місті Києві, і є членом радикальної екстремістської організації, керівник якої затриманий Службою безпеки і перебуває в СІЗО. Метою цієї організації була дестабілізація ситуації у столиці та зрив виборів. Зараз із затриманим проводять першочергові слідчі дії. Також є підстави вважати, що він причетний до нічного підпалу магазину на Оболоні. Збирається доказова база», - наголосив Крищенко.

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактом умисного знищення майна шляхом підпалу та за фактом хуліганства. Чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 березня, у Києві у вітрину магазину на Хрещатику, 29, невідомі особи кинули пластикову пляшку із займистою речовиною.

Сигнал про пожежу в магазині надійшов рятувальникам о 15.10. Займання ще до прибуття пожежного підрозділу працівники магазину ліквідували підручними засобами. Внаслідок займання ніхто не постраждав, лише закопчено зовнішню вітрину магазину на площі 2 кв. м.

У соціальних мережах повідомлялося, що була спроба підпалу магазину Roshen, який зокрема, також розташований на вул. Хрещатик поблизу Бесарабського ринку.