Банер в підтримку Сенцова / Фото: "Нова Газета"

Активісти вивісили банер з зображенням українського політв'язня Олега Сенцова, якого Росія незаконно утримує в полоні на своїй території, на Каланчевському шляхопроводі біля будівлі Казанського вокзалу в Москві.

Читайте такожЄвропарламент закликає РФ негайно звільнити всіх українських політв'язнів

Про це повідомляє "Новая Газета". «Ми робимо це насамперед для того, щоб нагадати людям про Олега Сенцова та необхідність обміну ув'язнених, - повідомив один з активістів. - Ми робимо це, щоб нагадати людям, що в нашій країні є політичні в'язні».

Відео дня

Вже близько 200 днів продовжується серія одиночних пікетів на підтримку Сенцова у приймальні Адміністрації президента РФ.

Як повідомляв УНІАН, українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року.

Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченкв до 10, а Сенцова до 20 років позбавлення волі. Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політв'язнів Кремля.

Він тримався 145 днів. Сенцов заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. 10 вересня сестра Сенцова повідомила, що політв'язень написав заповіт на творчість у разі смерті.