З 2015 року директорів українських шкіл обирають / Фото з відкритих джерел

Безлад в Україні відбувається не тільки в політиці чи в армії. Всі сфери життя пронизані безвідповідальністю. Успішна в лапках освітня реформа - не виняток. Адже в школах зараз коїться справжнє свавілля.

Читайте такожОтруєння дітей: хто винен і що робити

Вчителями призначають родичів і нездар, а хороших вчителів виставляють недалекими і викидають на вулиці. Про катастрофу в системі освіти, розповіли у програмі "Гроші".

Буллінг, торгівля наркотиками, отруєння через погане харчування. Все це може стати головним болем директора сучасної української школи. Але перед тим, як взяти відповідальність за кілька тисяч дитячих душ, директор повинен пройти конкурс на заміщення вакантної посади. З 2015 року директорів українських шкіл обирають. Але, якщо ви думаєте, що такі вибори гарантія, ви помиляєтеся.

Журналісти вирішили поспілкуватися з людьми, які вирішують долю кандидатів. 5 лютого конкурсна комісія обирала керівників двох київських шкіл. Фінальний результат складався з висновків психологічного тесту. На конкурсі щодо заміщення посади школи номер 300 перемогла Алла Кучер. За її кандидатуру проголосували 4 з 16 членів конкурсної комісії, плюс 11 балів за психологічне тестування.

В конкурсі на заміщення вакансії директора школи номер 306 переміг Євген Нелін. За його презентацію віддали голоси 9 членів комісії з 16, плюс 12 балів за психологію.

Здавалося б, у першому випадку, треба пошукати більш сильного претендента. У другому - затвердити переможця. Все логічно. Якщо ви так думаєте, ви думаєте не як чиновник...