Чиновник Херсонської ОДА просив "якось покарати Гандзюк" / фото УНІАН

Заступник голови Херсонської ОДА Євген Рищук звертався до підозрюваного в убивстві Катерини Гандзюк Олексія Левіна з проханням "якось покарати" активістку та обіцяв заплатити за це.

Про це йдеться у відео, яке є в розпорядженні журналістів Слідство.Інфо.

Читайте такожЖурналісти заявили про причетність до вбивства Гандзюк херсонських правоохоронців

"До мене одного разу звернувся Рищук, це власник кінного клубу. Це було в кінному клубі, я там відпочивав. Він приїхав і каже: "У мене є до тебе делікатна справа. Є така Катерина Гандзюк, треба її якось покарати - облити фекаліями чи щось таке. Я готовий за це добре заплатити". Я сказав, що цією темою не займаюся та спитав, який його інтерес. Він каже: "Мені треба розвиватися, вона мені заважає, скрізь пхає свого носа", - розповідає Олексій Левін співрозмовнику на відео.

Під час розмови Олексій Левін також зауважив, що не думає, що Рищук причетний до облиття кислотою, але впевнений в тому, що Гандзюк заважала Рищуку. "Я не думаю, що він до кислоти був при ділах. На таке не кожен піде. Але те, що вона йому заважала, то це сто відсотків", - сказав Левін.

У розмові з журналістами "Слідство.Інфо" Євген Рищук заперечив сам факт знайомства з Олексієм Левіним (колишнє прізвище Москаленко). Він запевняє, що такої зустрічі не було.

Кінний клуб, про який каже Левін, це, ймовірно, клуб "Гран Прі", розташований в Олешківському районі поблизу Херсона. Ним дійсно володіє Євген Рищук.

Відео: Слідство.Інфо

Довідка УНІАН. Громадська активістка Катерина Гандзюк померла у київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до того в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, жінка отримала хімічні опіки більш як 30% тіла. 

4 грудня Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, відомому в кримінальному світі на прізвисько «Москаль-молодший». За словами генпрокурора, Левін достроково вийшов із в'язниці за «законом Савченко». 10 грудня, за даними СБУ, Олексій Левін був оголошений у міжнародний розшук.

11 лютого Луценко повідомив, що голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк. За словами генпрокурора, наразі слідство не зібрало доказів причетності інших посадових осіб до вчинення злочину проти Гандзюк, крім Мангера.

Читайте такожВночі невідомі проникли до квартири подруги Гандзюк, але нічого цінного не вкрали

Мангер підозрюється в організації вбивства, тобто умисного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб, тобто в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.27, п.4, п.6, п.11, п.12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України.

13 лютого прокурори в суді повідомили, що Мангер звинувачується також за ст.258 КК «Теракт», цей злочин підслідний СБУ.

21 лютого батько вбитої активістки Віктор Гандзюк заявив, що побоюється за своє життя. За його словами, Мангер вдається до залякування свідків, багато свідків стали отримувати погрози, і він особисто отримував "незрозумілі дзвінки на стаціонарний та мобільний телефони". "Вони бояться свідчити далі, бояться за свою безпеку. А деякі готові відмовитися від свідчень. Боюся за свою безпеку і я”, - сказав він. Також Віктор Гандзюк заявив, що поліція не здатна забезпечити безпеку ані йому, ані свідкам. “Ми двічі просили надати державну охорону, і двічі нам у цьому відмовили”, - сказав він.