4 листопада Гандзюк померла \ УНІАН

Служба безпеки України оголосила в розшук ймовірного організатора вбивства керуючої справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк Левіна 10 грудня минулого року.

Читайте такожЛуценко заявив, що знає прізвище замовника вбивства Гандзюк

Про це в коментарі УНІАН повідомила речник генерального прокурора Лариса Сарган. «Такий собі Левін (ім’я не називається) оголошений в розшук ще 10 грудня минулого року», - сказала Сарган і додала, що він є ймовірним організатором вбивства Гандзюк.

Відео дня

При цьому Сарган уточнила, що він був оголошений в розшук органом досудового слідства Служби безпеки України.

У СБУ на даний час не коментують цю інформацію.

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя керуючої справами Херсонської міськради Гандзюк. Жінку з хімічним опіком понад 30% тіла госпіталізували. Гандзюк перебувала на лікуванні в Київському міському опіковому центрі.

Поліція кваліфікувала напад на чиновницю як замах на вбивство, вчинений з особливою жорстокістю. За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк були затримані шестеро осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних - Миколу Новікова - у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину. Під вартою утримують Сергія Торбіна і Микиту Грабчука, решті - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову - суд обрав запобіжні заходи у вигляді цілодобових домашніх арештів.

4 листопада Гандзюк померла.

5 листопада у прес-службі МВС повідомили, що поліція передала справу щодо виконавців нападу на Гандзюк до СБУ, яка займається розслідуванням щодо встановлення замовників злочину.

5 листопада у ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному у замовленні злочину Торбіну нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука. Сам Паламарчук назвав «маячнею» звинувачення у його можливій причетності до замаху на активістку. Він також заявив, що звільнив Павловського.

12 листопада суд до 3 грудня арештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється у співучасті у вбивстві Гандзюк.

3 грудня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідство встановило всіх замовників вбивства Гандзюк.

4 грудня Луценко заявив, що у справі про вбивство громадської активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін.

«Оголошено ще одну дуже важливу підозру громадянину Левіну, який відомий у кримінальному світі за прізвиськом Москал-молодший. Ця людина була засуджена разом зі своїм батьком. Батько — пожиттєво. А молодший — на 15 років за організацію вбивств і нападів на Херсонщині на водіїв. Загальна кількість доведених вбивств — 15 чоловік», - сказав Луценко.

Генпрокурор додав, що Левін достроково вийшов з в’язниці за «законом Савченко», «але в нас є підозра, що це не було обгрунтовано». Луценко зазначив, що Левін, за версією слідства, є ключовою фігурою у вчиненні злочину.