ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року  Радіо Свобода

Незаконно засуджений український активіст Володимир Балух з 10 березня перебуває в Ярославлі.

Читайте такожПолітв'язня Балуха доправляють до однієї з "червоних" колоній Росії – Чийгоз

Про повідомляє Кримська правозахисна група. "Після того, як Володимира Балуха вивезли з керченської колонії, він 18 лютого 2019 року прибув до СІЗО №1 Краснодара, 22 лютого його вивезли з Краснодара, і 24 лютого українець був в Армавірі", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Також сказано, що адвокату українця офіційно підтвердили в Управління федеральної служби покарань РФ по Краснодарському краю, що Балух відбув у "розпорядження УФСВП Росії по Тверській області відповідно до вказівки ФСВП Росії".

"Кримської правозахисній групі відомо, що Володимир Балух під час етапу 7 березня перебував у СІЗО Воронежа, а з 10 березня - в Ярославлі", - заявили правозахисники.

У Тверській області розміщено сім колоній, в якій саме колонії будуть утримувати Балуха - поки точно не відомо.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 набоїв і кілька тротилових шашок.

5 липня 2018 року підконтрольний Росії Роздольненський райсуд засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий «Верховний суд» у Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний термін ув'язнення Балуху до 4 років і 11 місяців.

У середині жовтня Балуха етапували до Керченської колонії №2.