Фестиваль в Одесі триватиме до 1 квітня включно / фото culturemeter.od.ua

В Одесі сьогодні відкрився дев'ятий міжнародний фестиваль клоунів і мімів "Комедіада".

Читайте такожГуморина в Одесі: громадський порядок забезпечать тисяча правоохоронців

Як передає кореспондент УНІАН, офіційна церемонія відкриття відбулася у Будинку клоунів.

Відео дня

У заході взяли участь конкурсанти, хедлайнери, члени журі, серед яких син знаменитого кіноактора Чарлі Чапліна – звукорежисер Юджин Чаплін.

За словами організатора "Комедіади-2019" Яни Делієвої, у фестивалі беруть участь 115 клоунів і мімів з 15 країн: Японії, Німеччини, Латвії, Росії, Білорусі, Італії, Угорщини, Іспанії, Ізраїлю, Польщі, Канади, Франції, Нідерландів, Швейцарії та України.

Міжнародне журі складається з 15 осіб.

У рамках фестивалю заплановані майстер-класи, різні шоу, вистави, участь в карнавальному ході 1 квітня та інше.

Юджин Чаплін представить фільм свого знаменитого батька The Kid ("Малюк").

Також під час церемонії відкриття було презентовано статуетку, яка з цього року є офіційним призом фестивалю. Автор скульптури – відомий одеський скульптор Михайло Рева. Зроблена з бронзи статуя являє собою фігурку клоуна, "костюм" якого прикрашає краватка-метелик, на голові - капелюх.

Фестиваль триватиме до 1 квітня включно. Його учасники під час Гуморини візьмуть участь у карнавальній ході, а на основній сцені під "відкритим небом" представлять кращі номери "Комедіади".

Довідка УНІАН. Міжнародний фестиваль клоунів і мімів "Комедіада" вперше відбувся в Одесі у 2011 році. Його ініціатори та організатори - театр "Маски-шоу" і "Будинок клоунів" на чолі з народним артистом України Георгієм Делієвим.