Павло Гриб у найближчі дні очікує на зустріч з адвокатом / фото Радіо Свобода

Український політв’язень Павло Гриб, якого в Росії незаконно засудили до 6 років ув’язнення, після припинення голодування вживає необхідні ліки.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на в.о. генерального консула в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, який нещодавно відвідав політв’язня в СІЗО.

Консул підтвердив, що 29 березня Павло припинив голодування, протримавшись 4 дні. За словами Малишевського, Гриб зараз харчується та активно цікавиться політичною ситуацією в Україні. "Гриб харчується, вживає ліки та цікавиться політичною ситуацією в Україні", - сказав консул.

Відео дня

"Гриб у найближчі дні очікує на зустріч з адвокатом для опрацювання своєї позиції у вищій судовій інстанції РФ", - додав Малишевський.

Він також передав Павлу прохання його лікаря Василя Притули не голодувати, адже це "для нього є нічим іншим, як самогубством".

Читайте такожБатько Павла Гриба заявив, що його син помре в разі непроведення операції

Як повідомляв УНІАН, про затримання Гриба стало відомо 28 серпня 2017 року, коли про це заявив його батько Ігор Гриб, на той час член громадської ради Держприкордонслужби України.

За словами батька, 24 серпня 19-річний юнак поїхав до білоруського Гомеля на зустріч з Тетяною Єршовою, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. Дівчина мала приїхати на зустріч з Росії. Пізніше стало відомо, що українець утримується в СІЗО в Краснодарі. Російські слідчі звинувачували його в нібито підготовці теракту на шкільній лінійці в Сочі.

У Павла важке вроджене захворювання - портальна гіпертензія, йому необхідно щоденне специфічне лікування. Влада Росії не допускає українських лікарів до Павла в СІЗО.

29 січня 2019 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що Гриб перебуває на межі життя і смерті і потребує негайної операції на серці.

22 березня Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив українця до шести років колонії загального режиму за звинуваченням у нібито "пособництві тероризму".

Після вироку Гриб оголосив голодування та вимагав допустити до нього лікарів та українського омбудсмена.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав міжнародне співтовариство чинити тиск на РФ для звільнення українця.