Журналіст побоюється за своє життя / фото: Гайворонський/Facebook

Заарештований 26 березня ялтинський журналіст Євген Гайворонський вийшов у неділю, 7 квітня, на свободу з ізолятора тимчасового тримання (ІТТ) Сімферополя.

Про це Гайворонський повідомив в коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Вони, мабуть, щоб мене зламати, тримали в камері на трьох самого. Хоча в інших камерах місць не вистачало. Приїжджали співробітники центру «Е», МВС Криму, все керівництво прямо, погрожувало мені... Сказали: «Те, що ти вибрав собі політику називати себе громадянином України, тобі не допоможе... Ми тебе далі будемо упаковувати, ми тобі наркоманію придумаємо. І ще на 12 днів закриємо за те, що ти відмовлявся з нами проїхати і чинив опір співробітникам поліції. Твої ж родичі тут живуть»... Ось такий був пресинг всі 12 днів», – сказав Гайворонський.

Відео дня

Читайте такожКричали, що люблять "рашку": у центрі Києва побили режисера проекту "Вавілон'13"

Він також зазначив, що побоюється за своє життя, тому хоче виїхати на материкову частину України.

Нагадаємо, 26 березня Гайворонського затримали за підозрою у вживанні наркотичних речовин, пізніше того ж дня підконтрольний Росії суд у Ялті заарештував його на 12 діб за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 6.9 КоАП Росії (вживання наркотичних речовин без призначення лікаря). Крім того, суд зобов'язав Гайворонського пройти лікування від наркотичної залежності.

Раніше севастопольський інформаційний сайт «Примечания» оголосив, що припинив співпрацю з Гайворонським після його «проукраїнських висловлювань» і коментарів, які «не відображають позицію редакції». Сам журналіст заявляв, що сайт припинив із ним співпрацю через позицію з питання анексії Криму, критики на адресу президента Росії Володимира Путіна і призначеної Кремлем влади півострова.