Зайцева оскаржила рішення суду / фото УНІАН

Журналістка Тетяна Доцяк розповіла, що ж саме хоче оскаржити в апеляції фігурантка кривавої аварії із шістьма жертвами у Харкові Олена Зайцева.

"Дізналася, що хоче оскаржити в апеляції. 1) Зайцевій не зрозуміло ступінь її вини і за які саме дії отримала 10 років. 2) Зайцевій не зрозуміло, на який сигнал світлофоравона виїхала на перехрестя - жовтий чи червоний. 3) Зайцева впевнена, що закінчувала проїзд перехрестя, як того вимагають правила дорожнього руху, а саме - не вдаючись до екстреного гальмування, рухалася далі для збереження безпеки дорожнього руху", - написала Доцяк на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожАварія у Харкові із шістьма жертвами: Зайцева оскаржила вирок суду

Відео дня

Також, як зазначила журналістка, Зайцева впевнена, якби не Дронов - вона б проскочила. Також фігурантка моторошної ДТП переконана, що винна лише у перевищенні швидкості.

"Зайцевій не зрозуміло, чи то вона зіткнулася з Дроновим, чи то він сам в неї врізався, і завадив завершити безпечний маневр. Хоча впевнена, що все ж таки то був з її боку безпечний маневр на перехресті. Ступінь вини своєї і Дронова Зайцева оцінює як 70 Дронов і 30 вона", - наголосила Доцяк.

Також, продовжила журналістка, Зайцева просить скасувати вирок: новий вирок призначити до 5 років позбавлення волі та звільнити від покарання на випробування. Тобто - відпустити "умовно". Крім того, фігурантка аварії просить цивільні позови поділити 70 на 30.

"Ну, і цікаве: 1) Дронов "наздоганяв" Зайцеву; 2) Зайцевій також не зрозуміло, на який сигнал світлофору виїхав Дронов; 3) Зайцева вважає, що Дронову також було безпідставно призначене найсуворіше покарання", - підсумувала журналістка.

Як повідомлялося, вирок у справі про аварію на Сумській Київський райсуд Харкова виніс 26 лютого. Обох обвинувачених - Геннадія Дронова та Олену Зайцеву - засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керування на три роки.

Нагадаємо, ДТП сталася 18 жовтня 2017 року. Внаслідок аварії загинуло шестеро людей, ще стільки ж отримали травми.