У Криму 86 осіб позбавлені волі в рамках політичного або релігійного переслідування / фото Главком

Російська влада в окупованому Криму утримує в ув'язненні 86 осіб за політичними чи релігійними мотивами.

Читайте такожКримські татари "тролять" окупантів у відповідь на репресії – сплачують величезні штрафи монетами у відрах

Як повідомляє правозахисна група Crimean Human Rights Group, 60 з утримуваних — кримські татари. У списку правозахисників заарештованих класифікують за 13-ма кримінальними справами.

Відео дня

По так званій справі «Хізб ут-Тахрір» проходять сім груп: ялтинська (6 осіб), перша бахчисарайська (4 людини), перша сімферопольська (5 осіб), друга бахчисарайська (9 осіб), друга сімферопольська (24 людини), червоногвардійська (3 людини) та севастопольська (4 людини).

У справі «українських диверсантів» проходять 13 осіб, по «групі Сенцова» — 3 людини, у справі про причетність до «Батальйону їм. Н. Челебіджіхана» — 3 особи, за «Майдан» судять 2 людини. Ще 9 осіб засуджено за поодинокі кримінальні кейси.

Кількість політичних ув'язнених у Росії перевищила 230 осіб, а влада президента РФ Володимира Путіна вдається «до все більш широкого набору законів, спеціально розроблених для криміналізації актів повсякденного життя». Про це йдеться у оприлюдненій в США доповіді про політичні репресії в Росії.

За даними уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, загалом понад 80 громадян України утримуються в російських в’язницях за свої політичні погляди. Серед них, окрім Сенцова, є Станіслав Клих, Павло Гриб, Роман Сущенко, Кязім Аметов, Микола Карп'юк та ін.