Журналістом, який був поранений у Києві в пабі на Оболоні, виявився кореспондент телеканалу "Настоящее время" Володимир Рунець ("НВ" - спільний медіапроект Радіо Свобода і Голосу Америки - ред). До стрільби може бути причетний відомий доброволець АТО «Санта».

Як стверджує постраждалий журналіст, нападником виявився відомий доброволець української армії 45-річний Володимир Регеша, який є колишнім хлопцем знайомої журналіста.

Читайте такожУ Маріуполі попрощалися з убитим на Донбасі 20-річним парамедиком "Смурфіком" (відео)

Відео дня

За словами Рунца, чоловік нібито повинен був дівчині велику суму грошей. Увечері 5 травня він приїхав в паб, де сидів журналіст, дівчина і кілька інших знайомих.

"У цей момент колишній подзвонив, спитав, де вона, і сказав, що зараз привезе гроші. Замість грошей привіз зброю, дістав пістолет, стріляв у повітря і погрожував її вбити. Пістолет заклинило, тоді він дістав з багажника рушницю і почав стріляти у всіх гостей кафе", - стверджує Рунець.

В результаті інциденту журналіст отримав поранення в ногу.

"Настоящее время" стверджує, що незабаром після стрілянини Регеша зник на автомобілі, але пізніше сам здався поліції.

За даними МВС, проти чоловіка порушили кримінальну справу за статтею "хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї". За скоєне йому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

За даними журналістки Валерії Бурлакової, запобіжний захід добровольцеві Володимиру Регеші будуть обирати сьогодні «о 13:00 або, можливо, пізніше» в Оболонському райсуді (вул. Маршала Тимошенко, 2е).

Володимир Регеша - історик, письменник, був добровольцем "Правого сектора", командиром підрозділу розвідки з позивним "Санта".