Попереднього начальника цього митного поста також затримали на хабарі \ фото УНІАН

Правоохоронці через декілька днів після призначення затримали на хабарі виконуючого обов’язки начальника митного поста «Житомир-центральний».

Читайте такожВ Одесі суд арештував прокурора, затриманого на хабарі в $10 тисяч

Як повідомили УНІАН у Державному бюро розслідувань, за попередньою інформацією, виконувач обов’язків начальника митного поста вимагав та отримав $1,3 тис. за нестворення його підлеглими штучних перешкод під час митного оформлення пиломатеріалів.

Відео дня

Сьогодні вказаний посадовець під контролем правоохоронних органів через посередника одержав другу частину раніше обумовленої ним неправомірної вигоди в розмірі 900 доларів. Після отримання коштів його затримали в порядку ст. 208 КПК.

Затриманому готується повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу). У разі доведення вини, посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

У ДБР нагадали, 4 травня слідчі теруправління ДБР затримали начальника митного посту «Житомир-центральний» під час отримання $400 - однієї з частин неправомірної вигоди на загальну суму $1650. За даними слідства, начальник митного посту з двома підлеглими систематично вимагали та отримували гроші від представників підприємств, що надають брокерські послуги.

Як наслідок, затриманого було відсторонено від посади, а на його місце призначено виконувача обов’язків начальника митного поста «Житомир-центральний», якого сьогодні за аналогічних обставин затримали слідчі ДБР.