Реабілітація незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова після голодування пройшла успішно.

Про це в коментарі Крим.Реалії повідомив адвокат режисера Дмитро Дінзе.

"Що стосується фізичного стану, то вже зараз не доводиться турбуватися. Зараз він поправився до 90 кілограмів і почувається відмінно. Єдине, у нього є хронічні захворювання, які дають періодично про себе знати", - сказав адвокат.

Відео дня

"Реабілітація Сенцова після голодування пройшла успішно. Але ви майте на увазі, що це індивідуальна особливість організму. У Олега організм зміг відновитися, у інших - він може цього не зробити. Тому йому пощастило", - зазначив Дінзе.

Читайте також"Якась надія була": мати Сенцова вважає помилкою свій лист до Путіна з проханням помилувати сина

Він також додав, що зараз психологічний стан у Сенцова відмінний, оскільки він постійно займається творчістю.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Сенцова в Криму навесні 2014 року, потім його вивезли до Росії. В серпні 2015 року режисера засудили до 20 років ув'язнення за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів партійних офісів.

Сенцов відбуває строк у колонії "Білий ведмідь" на Ямалі. 14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. На початку жовтня Сенцов припинив голодування. У своєму листі режисер зазначив, що в разі продовження голодування до нього через критичний стан застосували б примусове годування.

9 грудня адвокат Дінзе повідомив, що у Сенцова внаслідок голодування виявлено «органічне ураження серця, печінки і нирок».