Суд звільнив анестезіолога від відбування покарання з випробуванням два роки / УНІАН

У Сколівському районному суді винесли рішення у справі 50-річного лікаря-анестезіолога, який звинувачувався в неналежному виконанні обов'язків, що призвело до смерті пацієнта.

Про це повідомляє прокуратура Львівської області.

Встановлено, що медик у липні 2016 року провів пацієнту медичну маніпуляцію, яка спричинила внутрішню кровотечу, від якої чоловік помер.

Відео дня

Читайте такожУ Полтаві через вибух стоматологічної установки контузило 10-річну школярку

Йому було висунуто обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого).

Суд призначив покарання у вигляді двох років обмеження волі та, застосувавши ст.75 КК України, звільнив від відбування покарання з випробуванням два роки.

Крім цього, частково задоволено цивільний позов потерпілих на суму 93 тисячі гривень моральної та матеріальної шкоди. Зазначимо, що цей вирок ще не вступив у законну силу.

Як повідомляв УНІАН, у квітні у місті Дрогобич Львівської області поліцейські затримали чоловіка, котрий погрожував лікарю-стоматологу зброєю.