krymr.com

Затриманого в Сімферополі за українську символіку активіста Олександра Кравченка після того, як кілька годин протримали в райвідділі поліції і в центрі з протидії екстремізму, відпустили і вручили застереження. 

Про це кореспондентові Крим.Реалії по телефону повідомив сам Кравченко.

Він також сказав, що разом з ним був затриманий інший активіст Леонід Кузьмін, який також прийшов до пам`ятника Шевченка, щоб поспілкуватися з журналістами. Його теж возили з райвідділу поліції в центр з протидії екстремізму і назад.

Відео дня

Читайте такожОкупанти затримали у Сімферополі активіста через "заборонену" синьо-жовту стрічку

«У центрі з протидії екстремізму нам вручили застереження про те, щоб ми поводилися добре», – сказав Кравченко.

При цьому, як зазначив у розмові активіст, причина затримання Кузьміна незрозуміла, оскільки у нього не було української символіки, що послужило приводом для затримання Кравченка. 

Вранці, 14 березня, в Сімферополі затримали активіста Олександра Кравченка. Співробітники поліції затримали його за українську символіку.

Крім цього «самооборона» затримала в Сімферополі журналіста польського телеканалу Polsat News Томаша Кулаковського. Це сталося в той момент, коли знімальна група записувала інтерв`ю з активістом Олександром Кравченком.

Польського журналіста відвезли до місцевого МВС, але після перевірки документів відпустили.

Олександра Кравченка, Леоніда Кузьміна і Вельдара Шукурджиєва було задержано на акції пам`яті Тараса Шевченка 9 березня. Після цього, 12 березня, відбувся суд, на якому активістам винесли покарання за використання української атрибутики, – наявність жовто-синіх прапорів і стрічок на згаданій акції. Активістам судом призначено обов`язкові роботи тривалістю 40 годин кожному.