У Львові пройшла акція на підтримку полонених моряків / Фото: galinfo.com.ua

Сьогодні, 25 квітня, у Львові, біля пам'ятника Шевченку пройшла акція на підтримку полонених Росією українських моряків "Пам'ятай про моряків. Півроку в полоні".

Читайте такожНа Майдане Незалежности в Киеве состоялась акция в поддержку 24 военнопленных украинских моряков (фото)

Про це повідомляє "Гал-інфо". На мітинг учасники принесли із собою прапор Військово-морських сил України, який вивезли з Криму, паперові кораблики та інструкції для написання листів морякам. Також вони тримали в руках портрети всіх полонених бійців ВМС України.Учасники акції зібралися, щоб привернути увагу суспільства до того, що вже півроку українських моряків незаконно утримує російська влада. 

Відео дня

"Ми тут для того, щоб показати - ми не забули, ми пам'ятаємо про моряків. Їх із порушенням всіх законів 182 дні утримує Росія. Ми не можемо пробачити, що наших моряків без належних умов тримають як звичайних в'язнів, а не військовополонених", - зазначає один із організаторів акції. 

Люди, які зібралися в центрі міста, також закликали міжнародну спільноту до посилення санкцій проти Росії та вимагали притягнути країну-агресора до відповідальності за порушення Женевської конвенції. 

На мітинг учасники принесли із собою прапор Військово-морських сил України, який вивезли з Криму, паперові кораблики та інструкції для написання листів морякам. Також вони тримали в руках портрети всіх полонених бійців ВМС України.

Співорганізаторами акції були партії "Українська Галицька Партія" та "Демократична Сокира".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні трибунал ООН зобов’язав Росію відпустити захоплених моряків.