Сьогодні абітурієнти здають ЗНО з англійської мови / фото УНІАН

Сьогодні абітурієнти складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови, на яке зареєструвалося 96 тисяч осіб.

Про це повідомили у прес-службі Українського центру оцінювання якості освіти.

Допуск учасників до пунктів тестування триватиме з 10:15 до 10:50. Саме тестування розпочнеться об 11.00.

Читайте такожЗНО з української мови 2019: з'явилися правильні відповіді на тест (документ)

Вхід учасників до пунктів проведення ЗНО буде дозволено лише за наявності таких документів:

• оригіналу Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;

• паспорта або іншого документа, серію (за наявності) та номер якого зазначено в Сертифікаті;

• запрошення-перепустки для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники мають самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки.

Також рекомендується взяти із собою дві-три ручки з чорнилом насиченого чорного кольору, а також, за бажанням, прозору пляшку з питною водою.

Читайте такожЗНО-2019: оприлюднено правильні відповіді до тесту з математики

На виконання тесту відводиться 150 хвилин. Перші 30 хвилин займає аудіювання. 

Учасникам запропонують прослухати кілька аудіозаписів тривалістю від 10 секунд до 3 хвилин кожний. Запис кожного з блоків фрагментів тексту буде повторено двічі. Після прослуховування всіх записів учасникам тестування буде також надано час (до 5 хвилин) для перенесення відповідей на тестові завдання з аудіювання в бланк А. Після цього учасники можуть виконувати інші завдання тесту у довільному порядку. 

В УЦОЯО наголошують, що перед початком тесту учасникам увімкнуть пробний фрагмент аудіозапису. У випадку його поганої якості абітурієнт має підняти руку і повідомити про це інструктору.

Відео ТСН

Нагадаємо, у минулому році через аудіювання на ЗНО з англійської мови розгорівся скандал. Абітурієнти та їх батьки скаржилися на погану якість звуку та вимагали переглянути результати.