Директора одеського зоопарку Ігоря Бєлякова затримали за хабар / фото - Думська

В Одесі правоохоронці затримали директора зоопарку Ігоря Бєлякова, а декілька співробітників мерії та комунальних установ. Затриманим інкримінують вимагання та отримання хабара.

Читайте такожДиректор Одеського зоопарку зняв новорічний ролик в костюмі свині (відео)

Як повідомляє «Думская», посилаючись на джерело в правоохоронних органах, Белякова підозрюють у тому, що він вступив у злочинну змову з чиновником департаменту комунальної власності та працівником КУ «Муніципальна служба комунальної власності». За допомогою змови він вимагав та отримав 3000 доларів від приватного підприємця. Замість того обіцяли дати добро на встановлення в зоопарку торгової точки.

Відео дня

Зазначається, що в обласному управлінні захисту економіки Нацполіції України підтвердили факт затримання директора одного з комунальних установ», а також керівників двох відділів комунальних установ Одеської міськради.

За даними поліції, за хабар вони гарантували підприємцю безперешкодне виділення в оренду нерухомості, що належить комунальному закладу. У цьому приміщенні бізнесмен збирався відкрити зоомагазин.

У момент затримання фігуранти вже встигли розділити отримані кошти між собою.

Зазначається, що досудове розслідування ведеться в рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) КК України.

Беляков очолює одеський зоопарк з 2013 року. Серед іншого він відомий своїми ексцентричними жартами та відеорозіграшами.