Патрульним, які вбили дитину, змінили підозру на умисне вбивство та хуліганство \ Фото УНІАН

Голосіївський суд Києва сьогодні має вирішити, чи перебуватимуть двоє поліцейських, яких підозрюють у вбивстві 5-річного хлопчика під вартою, поки йтиме слідство. 

Читайте такожКнязєв прийняв відставку начальника поліції Київщини через вбивство патрульними дитини

За інформацією прес-служби прокуратури Київської області, остаточна підозра поліцейським висунута за ч. 2 та ч.4  ст. 296 а також за п. 2, п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримынального кодексу  ("хуліганство"; "вбивство малолітньої дитини").

“В ці хвилини Голосіївський суд Києва розпочинає свою роботу. Клопотання про обрання запобіжного заходу вже надійшло до установи. Після обрання судді розпочнеться засідання суду. Біля суду вже зібралося чимало силовиків, десятки спецпризначенців, багато автомобілів. Поки що вони стоять поблизу і чекають наказу стати до роботи. Ми бачили, як силовики заходили до суду, ймовірно ці заходи безпеки через те, що теж анонсували акцію протесту ті кияни, які були напередодні під міністерством внутрішніх справ”, - розповів кореспондент ТСН.

Зазначається, що вночі десятки киян зібралися під будівлею міністерства внутрішніх справ. Люди принесли з собою дитячі іграшки та свічки у пам'ять про 5-річного Кирила.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому двоє патрульних напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Під час пострілів вони влучили у 5-річного хлопчика, який у цей час перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину було госпіталізовано. 3 червня хлопчик від отриманих травм помер у столичній лікарні.

1 червня слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу), що карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

2 червня їм пом’якшили підозру: дії поліцейських було перекваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ст. 128 Кримынального кодексу ("необережне тяжке тілесне ушкодження, вчинене за попередньою змовою групою осіб"), максимальне покарання за яке - обмеження волі на строк до двох років.