Начальник поліції Київської області хоче поїхати на службу в зону ООС / фото Дмитро Ценов, Facebook

Начальник поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку з посади у зв’язку з убивством поліцейськими 5-річного хлопчика в Переяслав-Хмельницькому.

Про це заявив голова Нацполіції Сергій Князєв під час спілкування з журналістами біля будівлі МВС у Києві, передає «Громадське».

Читайте також"Трагедія має стати уроком": Зеленський обіцяє справедливе покарання за смерть дитини через стрілянину п'яних копів

Відео дня

Князєв наголосив, що планує задовольнити заяву Ценова.

Сам начальник поліції Київщини заявив, що просить керівництво Нацполіції направити його у зону проведення операції Об’єднаних сил.

«Я, як очільник поліції Київської області, несу відповідальність за дії підлеглих, тому я звернувся до голови Нацполіції з рапортом про відсторонення мене із займаної посади та прошу направити мене у найтяжчу точку нашої держави, а саме місця проведення ООС», — сказав він.

Зазначимо, що на запитання журналістів Князєв і Ценов відповідати відмовились.

«Це офіційна заява голови Нацполіції, всі інші коментарі завтра зранку», — заявив Князєв.

На запитання щодо перекваліфікації статті у справі голова Нацполіції відповів: «Це питання до ДБР».

Як повідомляв УНІАН, керівники Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції Київщини відсторонені від виконання службових обов’язків.

31 травня в Переяслав-Хмельницькому двоє працівників Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП в Київській області напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди. Під час пострілів вони влучили у 5-річного хлопчика, який у цей час перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину було госпіталізовано. 3 червня хлопчик від отриманих травм помер у столичній лікарні.

Спочатку поліцейським було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ст. 128 КК України, а саме в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Після смерті дитини генеральний прокурор Юрі Луценко повідомив, що поліцейським змінюють підозру з перекваліфікацією скоєного ними злочину на ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

4 червня суд має обрати поліцейським запобіжний захід. Прокуратура наполягатиме на триманні їх під вартою.