В ДБР розповіли, чому одразу не звернулись до суду за примусовою експертизою підозрюваних у вбивстві Кирила Тлявова / фото Facebook Татьяна Тлявова

У Державному бюро розслідувань не звернулися за примусовою експертизою підозрюваних у вбивстві 5-річного хлопчика на Київщині, бо у суді був вихідний день.

Читайте такожВбивство дитини у Переяславі-Хмельницькому: ДБР перевірить, чи не приховували медики злочин

Як передає кореспондент УНІАН, про це в коментарі журналістам заявив керівник Київського територіального управління ДБР Руслан Марчук.

Відео дня

На засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності директор ДБР Роман Труба зазначив, що обидва підозрюваних відмовилися від проведення експертизи на наявність слідів пороху на руках та на стан сп’яніння.

По завершенню засідання комітету на питання УНІАН, чому слідчі не звернулися до суду за дозволом на примусове проведення експертизи, керівник територіального підрозділу відповів: «Справа у тім, що подія відбувалася на вихідних. Це була субота, неділя. Ми звернулися до суду, але нам сказали звертатися до суду у понеділок з цим клопотанням».

Крім того, Труба зазначив, що зброя, з якої було завдано поранення дитині, є дрібнокаліберною гвинтівкою, але до сьогодні її продовжують шукати.

Також він додав, що у одного з підозрюваних є зареєстрована мисливська зброя, однак стверджує, що з цієї зброї в той день ніхто не стріляв.

Разом і директор ДБР, і керівник територіального управління наразі не можуть відповісти на запитання про кулю, якою було поранено дитину, тобто про її калібр і чи була вона випущена саме з тієї малокаліберної гвинтівки, яку наразі шукають правоохоронці.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому Київської області двоє патрульних напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Вони влучили у 5-річного хлопчика Кирила Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

Патрульні підозрюються у грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ).

Водночас, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова у Переяслав-Хмельницькому є п'ятеро підозрюваних.