Ілюстрація / REUTERS

Активісти вимагають доступу до постів моніторингу промислових підприємств. Таку заяву зробила керівник Екопатруля Тетяна Лампіка в Facebook.

"Після численних акцій, які провів Екопатруль, "Громадське формування "Екологічний патруль" і наші колеги по всій Україні стало ясно, що ми дуже довгий час воюємо з вітряками", - написала вона.

"Я, як професійний еколог, розумію, що необхідна достовірна, правдива і в режимі онлайн передача даних про екологічний моніторинг, для її обробки та аналізу, формування вимог до підприємства на всіх рівнях! Як керівник Экопатруля, я розумію, що тільки свідчення сертифікованого обладнання будуть прийняті контролюючими органами. Поки Міністерство екології України думає, в Україні створюється система громадського екологічного моніторингу", - додала вона.

Відео дня

За її словами, активісти зібрали підписи і передадуть звернення промисловим підприємствам.

"Тому ми зібрали підписи в Маріуполі для звернення до "Метінвесту" з вимогою: Надати вільний доступ до системи екологічного моніторингу всіх Металургійних підприємств холдингу в Кривому Розі, Запоріжжі, Маріуполі. Аналогічні запити ми направимо всім промисловим підприємствам (DCH, Arcelor, Interpipe, Ferrexpo). Запит направимо офіційно, з кур'єром", - підсумувала вона.