Росія передала Україні звільненого капітана судна / фото Людмила Денісова / Facebook

Увечері п'ятниці, 14 червня, Росія передала капітана риболовецького судна "ЯМК-0041" Віктора Новицького представнику уповноваженого з дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Ісмаїлу Халікову.

Про це повідомляє Адміністрація президента України.

Передача відбулася на контрольному пункті в'їзду/виїзду "Каланчак".

Відео дня

"Мій представник з дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Ісмаїл Халіков на КПВВ "Каланчак" забрав капітана риболовецького судна "ЯМК-0041" Віктора Новицького. Сьогодні "суд" ухвалив зняти всі обмеження у його пересуванні. У травні минулого року його та чотирьох членів екіпажу затримали неподалік мису Тарханкут у Чорному морі. Пів року капітана утримували під вартою, потім змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд. Пізніше членів екіпажу відпустили, а Віктор Новицький залишався на півострові на підписці про невиїзд. Вже зараз він повернувся на материкову Україну!", - написала у Facebook Уповноважена України з прав людини Людмила Денісова.

Читайте такожВ окупованому Криму звільнили капітана українського судна

Нагадаємо, Віктора Новицького затримали 4 травня 2018 року працівники ФСБ РФ за фактом начебто незаконного видобутку біологічних ресурсів. Проти нього було порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 256 КК РФ "Незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів, вчинений особою з використанням службового становища". Близько півроку його утримували під вартою у Сімферопольському СІЗО.

1 листопада 2018 року Віктору Новицькому було змінено запобіжний захід на підписку про невиїзд, він мешкав у Сімферополі в орендованій квартирі.

14 червня відбулося засідання суду у справі Віктора Новицького, було ухвалено зняти всі обмеження на його пересування.