Аласанія пішов з посади голови правління НСТУ / фото УНІАН

Зураб Аласанія звільнився з посади голови правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НСТУ).

"Рішення Наглядової ради з дострокового припинення контракту суд визнав незаконним і скасував. Але сьогодні я звільнився", - повідомив він на своїй сторінці у Facebook.

Але, за його словами, "це не означає, що ми здаємо позиції". "Це означає, що ми дотримуємось закону. Тобто: рішення суду набуде законної сили через 30 днів (з дня отримання всіма відповідачами цього рішення, або якщо буде подано апеляцію - з дня рішення суду другої інстанції). До того часу скасоване судом рішення Наглядової ради є формально чинним. А це означає, що сьогодні мій контракт вважається розірваним", - написав Аласанія.

Відео дня

Читайте такожГолова правління НСТУ Зураб Аласанія: У цьому році угоди з розслідувачами підписував я, і, тим самим, продовжив їх на рік. Тому поки що розслідуванням нічого не загрожує

Він заявляє, що в такій ситуації варіантів було два.

"Наглядова рада могла би зробити крок назустріч і визнати свою помилку, скасувавши своє рішення до офіційного набуття чинності рішення суду, я міг би приміряти на себе клітчасту ковдру. ..Перший варіант - це не про Наглядову раду. Другий - це не про мене", - зазначив Аласанія.

"Тому з позиції голови правління - йду. З сьогоднішнього дня головою правління суспільного мовника є член нашої команди Микола Чернотицький, який досі відповідав за філії Суспільного. Я продовжую працювати в компанії (на позиції експерта правління), допоки рішення суду не набуде законної сили", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 31 січня наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України підтримала рішення про дострокове розірвання контракту з головою правління ПАТ НСТУ Аласанією.

10 квітня 2017 року Аласанія був обраний наглядовою радою ПАТ НСТУ на посаду голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України.

19 червня Аласанія повідомив, що Шевченківський районний суд Києва визнав незаконним та скасував рішення наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України про дострокове розірвання контракту з ним.