Звільнення відбулося незважаючи на те, що у Аласанії ще не закінчився відповідний контракт / Фото: УНІАН

Голова правління Публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телекомпанія України» Зураб Аласанія заявив, що йому невідомі причини його відсторонення від посади голови НСТУ.

Аласанія опублікував частину проекту рішення з усунення його від посади керівника "Суспільного" на своїй сторінці в Facebook.

У документі говориться, що "UA:Перший" не висвітлив Хресний хід за помісну церкву і виступ Порошенка на засіданні Генасамблеї ООН. Наглядова рада вважає, що Аласанія запроваджував принцип «відсторонення від влади» - «аж до повної деполітизації новин».

Відео дня

Читайте такожМовлення каналу "UA:Перший" відключілі через борги

Він озвучив усіх учасників голосування - Тетяна Лебедєва, Світлана Остапа, Вадим Міський, Володимир Яворівський, Тарас Аврахов, Олексій Панич, В‘ячеслав Козак, Віктор Таран, Сергій Таран, Наталя Скрипка, Ігор Хохич, Олександр Павличенко. Троє проти, дев‘ять – за.

За його словами, причини звільнення Аласанії невідомі, "офіційного обґрунтування немає (обіцяють за тиждень)" і що порушено всі процедури.

"Не те, що зовсім несподівано - намагалися давно, та й цього разу бюлетені були заготовлені завчасно - але так очевидно перед виборами... ну дещо необережно", - припустив Аласанія.

Частина проекту рішення про звільнення Аласанії / Фото: Facebook

Як повідомляв УНІАН, Наглядова рада «Громадського» 31 січня більшістю голосів проголосувала за дострокове розірвання контракту з головою правління ПАТ НСТУ Зурабом Аласанією.